Ruční papír recykl bylinkový s bazalkou
Kód: PAP-01-A4Související produkty
Detailní popis produktu
"Eko-recyklo" morušový ruční papír v gramáži okolo 150 g/m2 v přírodním odstínu s viditelnými zbytky sušené bazalky, velikost archu 59 x 42 cm. Tento papír vznikl z recyklátu zbytků různých druhů morušových papírů z mé výroby, a zakázkově jej zpracovala česká papírna. Je lisovaný, ale má texturu a také přírodní trhaný okraj. Je ho možno použít i do inkoustové tiskárny. Papíry jsou vhodné na jakékoli tvoření, přáníčkování i na přebaly bloků či alb, dobře se trhá i lepí. Vhodný na kaligrafii a výrobu svatebního oznámení a pozvánek.
Dodávám celý arch A2 nebo nářezy A4. Archy mají přírodní okraje, A4 některé ze stran rovné. Každý arch je jiný - vše originál!
Dobře se trhá i lepí, je ho možno řezat na Big Shotu a vezmou ho i některé děrovačky (málo členité tvary).
TIP: A jak papír trhat? Stačí ohyb jemně navlhčit vodou a potom stačí malá síla k odtrhnutí požadovaného kousku.
Barva: přírodní viz. foto,
Gramáž: cca 150 g/m2, díky ruční výrobě může být v jednotlivých arších drobná odchylka,
Velikost: A2 cca 59,5x42 cm, ruční výroba, proto může být odchylka velikosti +-0,5 cm!, stejně je tomu i u velikosti A4 21x29,5 cm (z jednoho archu jsou čtyři nářezy).
Tohle o výrobě mého papíru napsala přímo Papyrea: "Tahle změť jsou odřezky papíru z morušového lýka odněkud z Asie. Představte si třeba nepálského dělníka jak seká větve, loupe kůru s lýkem, čistí, vaří, bouchá, nabírá, suší na slunci a posílá do Evropy. Fakt spousta práce. (A víme o čem píšeme, spousta práce.)
Rádi zrecyklujeme tento starý papír. Navíc je nepotištěný, bez klížidla a dalších chemikálií, v podstatě čisté vlákno.
Dneska slova jako eko, bio, recyklo, upcyklo, cirkulo, udržitelno, vegan... hodně frčí. Tak tohle všechno v tom je."
Doplňkové parametry
Kategorie: | Hladké morušové papíry lisované s rostlinami |
---|---|
? Barva: | světle hnědá, přírodní |
? Velikost papíru: | A4, cca 210x297 mm, A2, cca 420x595 mm |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.